2014. május 20., kedd

072. China Glaze körömmatrica

Komolyan mondom, egyre nehezebb kiválasztani, hogy melyik lakkot teszteljem - ami lehetőleg nem Moyra (igen igen, sejtem mennyire unalmas lehet már) és nem homoklakk (mert most se az van ám a körmeimen, ááá neeeem). Válogatás közben a kezem ügyébe került a körömdíszítős dobozkám, és jött az isteni szikra!!! Ki kéne próbálni ezt az egész körmös matricát! Gyorsan rá is kerestem Youtube-on hogy hátha kapok valami fantasztikus praktikát, hogy miként lehetne a lehető legszebben felvarázsolni ezt a bigyót a körmeimre. A videóban amit találtam, igazából ugyanazokat az információkat mondta el a csaj, amik a használati utasításon is rajta vannak. Na mindegy.
Így tehát szépen nekiálltam matricázni.
A leírás szerint ez azért olyan issssstenkirály cucc, mert ha sietsz, csak előkapod, pikk-pakk felragasztod a körmeidre, és nem kell várni, amíg a lakk megszárad, stb. (Hát persze...)


A szett tartalma:
- 1 db használati utasítás
- 16 db körömmatrica légmentesen lezárt tasakban
- 1 db mini reszelő
- 1 db fapálcika


A feladat a következő: kiválasztjuk a megfelelő méretű matricát, lehúzzuk a műanyag fóliákat, szépen rásimítjuk a köröm felületére, a végéről lefelé irányuló mozdulatokkal lereszeljük a fölösleget, és kész. Elvileg.

Na mondom hogy mi történt. 
Rámértem a körmeimre a matricákat. A legkisebb 3 pár olyan kicsi volt, hogy még a kisujjam körmét se fedte le normálisan. Tehát 6 db matrica bukta, marad 10.
Elkezdtem tehát felapplikálni őket. A mérethibára természetesen már csak akkor jöttem rá, amikor rásimítottam az egyik kicsi matricát a kisujjamra, de nem is ez volt a gond... 
Hanem az, hogy ezt a cuccot nem ilyen ívelt körmökre tervezték, mint az enyém, így a széleinél felhajlott, összekunkorodott, begyűrődött... szóval ronda lett, na. Sikerült nagyjából rásimítanom, így a képeken egész jónak tűnik, de ez nem kevés reszelésbe, polírozásba, simogatásba, és egy réteg Seche Vite-be került. Ennyi idő alatt simán megszáradt volna 2 réteg körömlakk... (például egy Moyra holo, hahaha)

Nem is látszik hogy kicsi rá a matrica.... mindenesetre élőben feltűnőbb volt, úgyhogy később kicseréltem.







Kb. 4 óráig volt fent a körmeimen, aztán az egyik elkezdett felválni, és mérgemben leszedtem az összeset. 

Habár nem vagyok megelégedve ezzel a termékkel, azt el kell ismernem, hogy egy bulizós estére például egész jó lenne - bár ha már valami menő "one night only" manikűrt szeretnék, akkor inkább a Push And Shove-ot kapnám elő. 
Az biztos, hogy rajtam még 1 teljes napot nem bírt volna ki, nemhogy egy hetet, ahogy azt a csomagoláson megígérték. Az elkészítése sem volt olyan egyszerű, de laposabb körmökre biztos gyorsabban fel lehet applikálni. 
Annak mindenesetre nagyon örülök, hogy alkalmam nyílt kipróbálni, hiszen egyébként biztos hogy nem adtam volna ki pénzt érte. A DIY híve vagyok, na. :D

3 megjegyzés: